Zsuzsa

Át tudtam lépni azt a lelki gátat, amire eddig nem voltam egyedül képes – a leválás, elengedés terén. Megerősödött a jövőbe vetett hitem, sokat fejlődtem önismeretben, és felismertem, mennyi pozitívumot hozott a szenvedés. Új utakat fogok keresni a jövőben.

Mészáros Eszter

2014-ben vettem részt az első egybe-négynapos Válás és újjászületés foglalkozáson. Azóta sem telik el hét, hogy ne gondolnék rá! Olvasva a beszámolókat feltettem magamnak a kérdést, hogy mi az, amit csak a csoportban kaptam, kaphattam meg, mi az, ami miatt valóban a mindennapjaim része lett az a négy rövidke nap? Egy évig tervezgettem, hogy jelentkezek egy csoportba… Odaérkezésemkor már nyitott voltam a külső nézőpontból érkező vélemények, meglátások befogadására, átgondolására. Éreztem a szeretetet, ami körülvesz, az együttérzést, megértést. Én magam is nagyon megszerettem a többieket. A sok beszélgetés kirajzolta azt a valóságot, amit én, aki a szituációkba „belevesztem”, nem láttam. Megkaptam a külső szemlélők éleslátását! Megértettem milyen szeretnék lenni, hogyan szeretnék élni, óriási hiányosságokat pótoltam azzal, hogy ezen töprengtem. Megértettem mennyire sok múlik rajtam. Mennyire fontos, hogy tudom-e, merem-e képviselni azt, aki vagyok. A feladatok segítségével bepillantást nyertem a személyiségem egy rejtett, sebzett zugába, és megerősödve állhattam talpra. Mérhetetlen sok jó kísér ezen az úton azóta is. Mély hálával gondolok Rátok!

Oakley László Mária

A csoportos összetételű mélységekbe érhetőek el különféle különféle egységek, sokszor szavak nélkül, könnyű, fájdalmas sóhajokkal, csöndesen, türelmesen egymást végighallgatva …

A csoport, ahol rádöbbentünk a jelenlegi élethelyzetünk legapróbb szempontjából összefonódó tényezőket, ahol megoszthattuk a lábát igénylő gondolatmorzsáinkat pironkodás vagy szégyenérzet nélkül!

A csoport, ami szétválasztották a lelki veszteségeinket, ha a szokásos szokásos hatást gyakorolják a küszöbön, hogy a korábbani tiszteletben tartózkodási hely veszélyes volt, ha rájuk pillantani …

Megnyílt tér, összekapcsódtak, megvilágosodtak az érthetetlenül kusza részletek!

A csoport, ahol sokat sírtunk, nevettünk, öleltünk. Ahol egy várva várt fény tárva nyitott ablakokon juthatott be ismét, eddig elárvult szíveinkbe.

Köszönöm ezt egy kivételes, csodás tapasztalatot!

Sára

Nagyon fontos szakasz volt az életemben, amit egyedül sokkal nehezebben oldottam volna meg. Szerettem a csoport biztonságát. Vártam a következő találkozásokat, ezek most hiányozni fognak.

Kellner Teréz

20 éves házasság után elköltözni otthonról? Egyedül lenni egy nagy világban újra?

Olyan voltam, mint egy védtelen magocska.

Szüksége volt egy kis magocskának egy védőburokra.

Emberekre, akik megértik, akikkel őszinte lehet, és akiket nem lehet megválasztani, akiknek dícsérikét, ha valamiben előre lép, megölelik, ha bukdácsol, ha sír vagy bénázik.

Ez egy „burok” volt nekem Gyuri és kedves társaim a csoportban.

Vártam a csütörtök estély.

Vártam a beszélgetések.

Jól éreztem magam köztük.

Együtt nevettünk és együtt sírtunk.

Gyuri úgy szépen es gyengéden terelgetett minket egy kifelé vezető út felé.

Érzek Hálát. Csak hálát.

Nemcsak a csoportban tanultakért, átélt dolgokért, a megértésért, ezáltal igaz és mély barátságért, amire ott leltem rá a csoporttársaimmal.

És mi lett a magocskával?

Megerősödött. Kivirágzott. Olyan virág lett belőle, amely ma már védőburok nélkül képes lesz az egyenesen állni és megbecsülni új élete minden szépségét.

Bea

Annak ellenére, hogy csaknem három éve váltunk el, jó volt egy csoport keretében végigmenni a folyamaton. Ránézhettem ismét a korábban megválaszolt kérdésekre, de voltak olyanok is, amelyek korábban nem merültek fel. Ezek további tudatosodást hoztak. Mivel ebben a csoportban csak nők vettünk részt, ismét rácsodálkoztam és megerősödtem a nők elképesztő erejében.

Emília

A VÚ előtti napok borzalmasak voltak, már előre féltem a sebek feltépésétől, a visszaemlékezéstől. Menekülni akartam, de mindannyiszor erőt vettem magamon és jöttem. Amint beléptem az ajtón, megéreztem, és tudtam, hogy ez az egész milyen jó! A lelkiállapotomban határozott javulást tapasztalok, ami egyértelműen a csoport hatása. Végre több a jó, mint a rossz. Várom, hogy a rossz teljességgel eltűnjön. Köszönöm, köszönöm!

Csilla

Drága Magdi és Móni! Szeretnék köszönetet mondani Nektek, hogy segítettetek teljesen kimászni a gödörből, amelybe három évvel ezelőtt, volt férjem elköltözésekor beleestem. Magam is nagyon igyekeztem, s úgy éreztem, a hajamnál fogva húzom ki magam, de teljesen mégsem sikerült. Valami hiányzott. Ti, és velem együtt „tréningező” sorstársaim kellettek hozzá. A tapasztalatok, a tudások, a kétségek, a bizonyosságok és bizonytalanságok, az elfogadó légkör és szeretet, amit itt átéltem veletek, általatok, sokat segített nekem, még egyszer köszönöm!

Cserne Gabi

Emlékszem a pillanatra, amikor a Gyurival először találkoztunk az ismerkedő sétán. Akkor már évek óta nehéz súlyként cipeltem magamban, magamon a házassági válságomat.

Emlékszem, hideg volt, and rohantam az első szétára, hiszen másnap indult a csoportra, és azrezém és akartam, hogy ott egy helyem köztük …

Emlékszem, én voltam a legelesettebb, a legfáradtabb, a legziláltabb. Emlékszem. Vártam kiválasztott egy csütörtök estélyt. Maga a konkrét válási folyamat és egy magánéleti és szakmai váltó egy csoport ideje alatt, amikor zajlott és végül minden egy lábbanbani alakba beilleszkedik.

A folyamatmatok során feloldódtam, kinyíltam, újjászülettem emberként és nőként. A csoport tagjaival és a Gyurival megmaradtunk egymásnak. Lassan négy éve lehetséges, de egy „csajokkal” egy mai napig rendszeresen összekapcsolódik, találkozunk, mondhatom, minden egyes barátság szövődtek között.

Emlékszem. És mindig emlékezni a ködben, amikor a fájdalmakkal együtt az újjászületést ajándékozta. Hála. Hála. Hála.

Adrienn

Sok tanácsot, segítséget kaptunk Magditól és a többi csoporttárstól. Remélem, hosszú távon is megmarad a hatása. Azt gondolom, 4 alkalom kevés az igazi segítéshez, picit hosszabb kurzus talán erősebb hatással lenne.

Szabó Rita

Hogy mit lehet nekem a Válás és újjászületés csoportot?

Teljes komolysággal mondom: ÚJ é sarkában. Annak a csodának a felfedezését, tehát az egy csoportnyi ember szeretete támogatja a legbelsőbb énemet, segíti a talpra állítást. Az egy csoport előtt nyílni nagyon nem azonosanaz, mint egy legjobb barátságos körkörös elsírdogálni egy bajainkat. Ha nem próbálom, én sem hiszem, ez valami teljesen más mélységű felhasználás. Én három éve voltam. A csoportos múltbeli héten találták meg a legutóbb szót, mert ezeknél a készülékeknél többször szerepelhet, mint a közös piacon. A Gyuri által létrehozott megtanultam a teljes elfogadást, minden körülményesen összekapcsolódva az odaadó támogatást, megtapasztaltam azt, hogy mi legyen a maximális empátia, mindezt úgy tekintsük, hogy egy hihetetlen szakértői véleményt hozzunk létre párosul benneként. Örök hálám felhasználható.

Gréta

Rendszerezni tudtam az elmúlt évek történéseit, és megerősítést kaptam az általam megtapasztalt folyamatokról. Rácsodálkoztam, hogy a krízisben mindenki átéli ugyanazokat a folyamatokat. Megerősítést kaptam, hogy jól csinálom.

Bogi

Csodálatos érzés volt végigjárni az újjászületés útját. Az elejétől a legutolsó alkalomig élveztem a gyakorlatokat. Minden alkalom újabb dimenziókat és szinteket nyitott meg előttem. Sokat, sőt, rengeteget köszönhetek a csoportnak. Sikerült elengednem a haragomat, a dühömet, tudtam végre hálát érezni, megtaláltam a lelki békémet, egyensúlyomat. Örülök, hogy itt lehettem, hogy részese lehettem ennek a csodálatos belső utazásnak. Úgy érzem, nagyon sokat segíthetne minden válófélben lévőnek egy ilyen csoport. Hajrá! Csak így tovább! A magam részéről biztos, hogy jó hírét viszem mindenütt!

Bea

Következetes, jól lehet érteni, hogy mi történik, és azt is, hogy miért. És ezzel együtt: hatalmas meglepetéseket lehet átélni! Számomra az elmúlt évekről olyasmik derültek ki, amiket sem akkor nem láttam, mikor részese voltam a történéseknek, sem akkor, amikor utólag gondolkodtam róluk. Jó volt az is, amit érteni lehetett a tréning folyamatából, és az is, ami hirtelen pattant elő! Rá lehetett bízni magam a vezetőre. Jó volt, hogy a sokféle érzelem előjött, nem csak a válásból közvetlenül következő bánat és egyéb negatívum. Jó lett volna viszont többet játszani. Egy kis „akció” jólesett volna!

Sarolta

Legszívesebben milliószor megköszönném Neked a lehetőséget, hogy részt vehettem a tréningeden. Csodálatos az, amit összehoztatok ezzel a VÚ csoporttal! Rátaláltam az utamra, közelebb kerültem a vágyaimhoz, sikerült a helyére tennem sok olyan dolgot, amit egyedül nem tudtam volna. Köszönöm, hogy kísérőim voltatok ezen az úton. Egész életemre meghatározó élménnyel gazdagodtam.

Andi

A harag, gyűlölet tompult, a megbocsátástól még messze vagyok. Önértékelésem nőtt, másként látom már a jövőt. Nem esek pánikba, ha egy időre egyedül maradok. Sorstársaimban megértést találtam és megnyugvást is, mert nekik sem könnyű, és mégis fel akarnak állni, túl akarnak lépni. Példát kell vennem róluk!

István

Nekem nagyon hasznos volt a közös gondolkodás, a tapasztalatok megosztása és a biztonságos vezetés. Rájöttem, másoknak is vannak hasonló problémáik és nem az enyém a legsúlyosabb. Közelebb kerültem önmagam és a helyzetem megértéséhez és csökkentek az indulataim. Rájöttem, hogy nem kell feltétlenül végletes megoldásokban gondolkodnom, hanem ebből a helyzetből kell kihoznom a legoptimálisabb megoldást. Önmagam megtalálásában segített sokat.

Eszter

Segített feldolgozni a maradék fájdalmat és dühöt azzal, hogy rávilágított arra, pontosan mi is bánt. Az eddig nem ismert tüskék is nevet kaptak, így fantomból kezelhetővé váltak. Nem utolsósorban nagyokat lehetett nevetni a nyűgeinken.

Mária

Én nagyon sok elismerést és megerősítést kaptam ettől a csoporttól minden alkalommal, és fontos volt, hogy a csoport figyelt rám, és én is a csoportra!”

Várj egy pillanatra!

Ne hagyd itt az ingyenes levélfüzért, ami három héten át megy hozzád és nem kerül semmibe! Csak add meg, hová küldhetjük, és másnaptól érkezik a Levelek a válásról. Ha már itt jártál, ez jár neked.