Mi az a VÚ?

A VÚ 

Mindannyian ismerünk olyan elváltakat, akik megkeseredve élnek, s csalódottságuk, haragjuk csapdájába szorulva sok évvel később se képesek megérkezni a saját életükhöz. De ismerünk olyat is, aki – túljutva a válás krízisén – szárnyakat bontott, valósággal újjászületett. Minden váló ez utóbbi csoportba szeretne tartozni, senki nem akarja szomorúságban leélni a további életét, ám nem tudja, hogyan mozduljon el a holtpontról, mit tehet annak érdekében, hogy képes legyen megújult energiákkal lendületbe hozni az életét. És legfőképpen: hogyan tud egy új, tartós, felelősségteljes, elkötelezett kapcsolatot kialakítani?

Az újrakezdés
hatalmas feladat 

A Válás és újjászületés (VÚ) támogató csoportban azon dolgozunk, hogy segítsük ezt a folyamatot. Különböző pszichodramatikus eszközökkel, strukturális technikákkal, tematikus beszélgetésekkel segítjük elő a fájdalmas érzések oldódását – a haragét, a bűntudatét, a kudarcét, az önbizalomvesztését, a reményvesztettségét –, és a megérkezést az elfogadáshoz, megértéshez, a leváláshoz és az újrakezdéshez. Az együtt töltött napok azonban nem csupán munkát jelentenek, hanem kifejezetten jó élmény a hasonló cipőben járókkal való együttlét. A szomorúság percei mellett a felszabadult nevetés egyre többször jelenik meg a találkozókon. Emlékezetes pillanatokat élünk át együtt, és ez sok esetben odavezet, hogy a sorstársi kapcsolatok tartós barátsággá mélyülnek.

 Beszéljünk most rólad!

Várj egy pillanatra!

Ne hagyd itt az ingyenes levélfüzért, ami három héten át megy hozzád és nem kerül semmibe! Csak add meg, hová küldhetjük, és másnaptól érkezik a Levelek a válásról. Ha már itt jártál, ez jár neked.